Acasă Psihogenealogie & Constelatii Psihogenealogie Psihogenealogia. Vindecarea traumelor familiale si intelegerea copilului interior

Psihogenealogia. Vindecarea traumelor familiale si intelegerea copilului interior

526
2

Psihogenealogia este stiinta care vindeca ranile din trecutul familiei.

Dezvoltata in anii ’70 de Anne Ancelin Schützenberger, psihogenealogia familiala este o abordare holistica si neconventionala in psihoterapie. Inventatoare a conceptului de psihogenealogie, Anne Ancelin Schützenberger este pioniera acestui domeniu in psihoterapie.

Psihogenealogia familiala este, in principal, o abordare contextuala si transgenerationala, care ne invata cum sa ne eliberam de scenariile familiale negative.

Studierea problemelor de natura psihologica au pus in evidenta existenta unui inconstient familial, care leaga inconstientul individual sau personal de inconstientul colectiv. Suntem o veriga din lantul generatiilor, legate fizic prin gene si pe plan psihic prin inconstientul familial. Multe dintre alegerile noastre sunt influentate de ceea ce au trait stramosii nostri.

Asadar, suntem rezultatul unui ansamblu de proiectii, identificari si repetitii transgenerationale. Rolul psihogenealogiei consta in a-i reda fiecaruia propriul loc in cadrul familiei.

“Copii ce vor sa-si vindece parintii”

de Bruno Clavier

Dintr-o dragoste uriasa fata de propriii parinti, copilul este un fel de burete emotional, care absoarbe si simte tot. Atunci cand cei care ar trebui sa le asigure nevoile de baza sunt afectati de istoriile familiale personale, exista riscul ca cel mic sa se imbolnaveasca si sa manifeste simptome dintre cele mai grave. Preluand asupra lui povara transmisa din generatie in generatie, incearca sa isi vindece parintii si isi foloseste in acest sens toata energia de care dispune.

Cine este autorul cartii?

Bruno Clavier este un cunoscut psiholog clinician francez, specializat in psihanaliza transgenerationala. Este membru al mai multor grupuri de cercetare şi de formare in psihanaliza şi formator in aceasta disciplina, tinand cursuri in Franta, Belgia, Turcia şi Canada. Activeaza in cadrul Asociatiei Jardin d’idées, infiintata de Didier Dumas şi Danièle Flaumenbaum. Este autorul lucrarii “Fantomele din familie: psihanaliza transgenerationala”.

Cum pot fi ajutati copiii-terapeuti ai propriilor parinti sa aiba o viata normala? Disparitia emotiilor parazite mostenite din familie le permite sa foloseasca pentru ei o energie consumata pana atunci pentru „vindecarea“ celorlalti. Daca este descoperita originea reala a simptomelor, nu vor mai fi bolnavi – proces conditionat, fireste, de asumarea de catre parinti a propriilor dificultati emotionale.

Cazurile clinice impresionante si vindecarile spectaculoase din experienta de psihoterapeut a lui Bruno Clavier ne arata ca tine de noi sa evitam suferinta inutila a propriilor copii.

O pledoarie pentru sanatatea emotionala a familiei, pentru ca repetarea traumelor ancestrale sa inceteze, pentru ca lantul acela fatal al fantomelor familiale sa se rupa definitiv si sa ne conducem descendenta in directia corecta, aceea a fericirii ei actuale si viitoare. CLICK AICI PENTRU CARTE

“Copilul interior” de Moussa Nabati

Fa pace cu trecutul si vindeca-ti copilaria

Fiecare purtam in noi, asemenea unei papuşi ruseşti, un eu infantil: copilul care ne ghideaza paşii la maturitate. Poate fi un adevarat inger pazitor, daca ai avut o copilarie fericita şi te‑ai simtit in siguranta.

In schimb, daca ai avut o copilarie dificila, daca ai fost maltratat sau ai asistat la suferinta parintilor, copilul din tine se dovedeşte a fi de‑a dreptul calau, un obstacol catre fericirea pe care o cauti de atata vreme.

Cine este autorul cartii?

Moussa Nabati este psihanalist, terapeut si cercetator, Doctor in psihologie la Universitatea Paris VII si autorul mai multor carti despre depresie si terapie transgenerationala.
Daca acest copil interior joaca un rol asa de important si de decisiv in evolutia psihologica a adultului, de ce este el ignorat, refulat, respins, chiar combatut? Pentru ca provoaca frica. Tocmai de aceea este important sa avem curajul de a ne deschide catre propria interioritate efectuand un pelerinaj in trecutul nostru, inspre descoperirea si vindecarea copilului din noi.

Moussa Nabati iti arata, prin numeroasele cazuri clinice din experienta personala de terapeut, ca nu tu ca adult suferi cu adevarat, ci copilul din tine.

Vei invata astfel sa faci pace cu trecutul, cu suferintele indurate, pentru a le recunoaste, a le asimila si a te desparti de ele. Doar asa te vei putea transforma intr‑un adult cu relatii sanatoase si cu o viata profesionala plina de satisfactii. Un adult capabil de fericire. VEZI AICI CARTEA

“Copilul meu gandeste prea mult.

Transforma-i diferenta in forta!”

de Christel Petitcollin

Cum sa-ti intelegi si sa‑ti ajuti copilul hipersensibil, hiperemotiv si hiperempatic

O carte-fenomen despre copiii excesiv de sensibili si de emotivi, care traiesc permanent drama de a fi respinsi si criticati si care nu reusesc sa isi faca prieteni, fiind considerati problematici.

Gandirea lor de tip arborescent, creativitatea şi capacitatea senzoriala iesite din comun, maturitatea ce trece cu mult dincolo de simpla precocitate, dar si nevoia permanenta de a gasi un sens si de a fi perfecti ii fac sa fie atipici si sa intampine dificultati atat pe plan social, cat si scolar, in ciuda inteligentei lor sclipitoare.

Cine este autorul cartii?

Christel Petitcollin este coach si formator specializat in abordarea si consilierea persoanelor hipersensibile, pe care le ajuta sa isi dezvolte potentialul. Conferentiaza in tari de pe toate continentele, iar cartile sale au fost publicate in Asia, SUA si Europa, fiind vandute intr-un numar impresionant de exemplare. Este autoarea cartilor “Gandesc prea mult: cum sa iti gestionezi fluxul neintrerupt de ganduri” si “Cu cat esti mai inteligent, cu atat esti mai usor de manipulat”.

De la autoarea bestsellerului Gandesc prea mult, o carte pentru parintii si educatorii copiilor supraeficienti, confruntati cu neputinta de a-i proteja de un sistem care ii face sa sufere, dar si cu negarea, cu ostilitatea sau cu hartuirea din partea celor cu care interactioneaza si de ale caror decizii depinde soarta celor mici.
Aceşti copii au neaparata nevoie sa işi inteleaga propria diferenta, fiind hipersensibili, hiperemotivi şi resimtind mult mai puternic sentimente negative precum tristetea, vinovatia, frustrarea, ruşinea, furia, dar şi pe cele pozitive, cum ar fi bucuria sau empatia, de fapt hiperempatia care ii predispune la a se lasa cu uşurinta manipulati, chiar deveniti adulti. Multi dintre micutii supraeficienti sufera şi adesea parintii nu ştiu cum sa ii ajute, simtindu-se vinovati in neputinta lor.
Cum ii poti intelege si sprijini astfel incat sa isi recapete increderea in ei, sa se poata concentra si sa fie acceptati asa cum sunt – nici mai buni, nici mai rai, ci pur si simplu diferiti? Christel Petitcollin aduce solutii simple, concrete şi eficace care ii vor ajuta pe parinti sa isi inteleaga copiii şi, mai ales, sa le explice acestora ca sunt diferiti, dandu-le, astfel, posibilitatea de a fi ei insisi, de a se integra intr-o lume dominata de neurotipici şi de a aduce o plus valoare societatii, pe masura personalitatii lor iesite din comun. CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Foarte interesant articolul; pune o problemă nevindecată în cazul multora dintre noi și în calitate de adulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.