Fie ca suntem copii sau adulti, corpul nostru pastreaza amintirea unor suferinte si traume din copilaria timpurie, din viata intrauterina, uneori chiar din istoria parintilor si a stramosilor. Imprimate in muschi, tesuturi si in carne, aceste dureri rasuna in organism si ies la suprafata de-a lungul vietii. Ce trebuie sa stim si mai ales sa facem pentru a ne elibera de traume actionand asupra corpului pentru a-l vindeca, iesind astfel din cercul infernal al repetitiilor, recapatandu-ne sanatatea si carma propriei vieti?
Asadar, despre cauzele spirituale ale bolilor si limbajul trupului in psihogeanologie discutam in acest articol.
“Corpul ne vorbeste”
de Myriam Brousse
Corpul ne este impanzit de amintiri adanc ingropate in el inca din perioada din jurul nasterii noastre, dar si de experiente traite de propriii parinti si stramosi, care genereaza uneori suferinte si esecuri ce apar in mod repetitiv si inexplicabil. Din experienta personala, dar si cea de terapeut (profesie pe care a practicat-o mai multe decenii), Myriam Brousse a descoperit existenta amintirilor engramate in corp, care se incapataneaza sa ramana acolo, chiar si dupa ce am lucrat cu noi insine si am fost convinsi ca ne-am eliberat de toate problemele.
Cine este autoarea?
Myriam Brousse este fondatoarea Scolii pentru studierea memoriei celulare, cu o experienta de peste 30 de ani in psihoterapie. Alaturi de alti cercetatori, a creat metoda de investigare bazata pe memoria celulelor, care i-a permis sa descopere originea suferintelor pacientilor si sa ii ajute sa isi identifice si sa isi atinga potentialul. Ea ne explica modul in care functioneaza travaliul bazat pe memoria celulara si ne prezinta metode si instrumente care sa ne ajute sa ne vindecam traumele.
De asemenea, ne ajuta sa intelegem dimensiunea spirituala a existentei noastre, astfel incat sa avem o viziune mult mai profunda si mai ancorata in corp asupra vietii si sa ne alegem, in mod constient, drumul care ni se potriveste, unul eliberat de frici si trait in iubire.
Memoria corpului – sau ceea ce numim „memorie celulara“ – nu reprezinta, asa cum am putea crede, tot ceea ce ne inchide si ne inlantuie in trecut, ci cheia pentru a scapa de toate conditionarile si a ne construi o viata in deplina constiinta. Iata povestea pe care ne-o spune aceasta carte: cea a libertatii.
O carte care ne va ajuta sa ne vindecam nu simptomele, ci cauzele suferintei si ale bolilor. CLICK AICI PENTRU CARTE
“Corpul copilului ne vorbeste”
de Willy Barral
In momentul in care apare un copil in viata noastra, nu ne dorim decat sa fie sanatos, fericit, sa nu intampine, pe cat posibil, niciun obstacol. Problemele ne iau insa pe nepregatite, ne simtim confuzi si neputinciosi. Ce ar fi trebuit sa stim, insa nicio carte nu ne-a facut cunoscut, este impactul pe care existenta noastra inainte de concepere si cea din timpul sarcinii il au asupra sanatatii copilului. Este vorba nu despre alimentatie, ci despre tot ce compune existenta viitorilor parinti: fizic, psihologic, relatiile cu ceilalti, deciziile luate in cadrul cuplului, neintelegeri de familie nerezolvate, conflicte latente.
Cine este autorul?
Willy Barral s-a format ca psihanalist la scoala lui Françoise Dolto si Pierre Solié, de influenta jungiana. Inainte de a o cunoaste pe Françoise Dolto, s-a confruntat cu enigma copiilor autisti, cu care a incercat sa stabileasca punti de comunicare in calitate de director al unui spital de copii. Este una dintre vocile cele mai nonconformiste si mai originale ale psihanalizei franceze. Din 1985, a fost presedintele Asociatiei La Harpe – Enfant de Droit. In ianuarie 1990, Asociatia a organizat, in cadrul UNESCO, primul colocviu international in memoria lui Françoise Dolto, intitulat La Revolution des petits pas („Revolutia primilor pasi“), desfasurat sub egida ONU si a Conventiei Internationale a Drepturilor Copilului.
Pornind de la o afirmatie a lui Françoise Dolto, unul dintre mentorii sai, privind influenta istoriei parintilor asupra corpului copilului, Willy Barral construieste in aceasta carte un adevarat sistem explicativ al cauzelor nevazute si neimaginate care se afla la baza tulburarilor psihosomatice ale celor mici, inca din perioada prunciei.
Barral recurge la experienta sa clinica, alaturi de copii autisti, si la cea ulterioara, de psihanalist, transpunand informatia intr-o lectura extrem de placuta. Cartea contine o succesiune de dialoguri intre psihanalist si pacient, din care se deduc limpede concluziile autorului, cititorul avand ocazia de a face singur aceleasi constatari. CLICK AICI PENTRU CARTE
“Corpul nu uita”
de Myriam Brousse si Valérie Péronnet
Myriam Brousse, psihoterapeut cu o experienta de peste 30 de ani, ne propune o lectura fluida, plina de studii de caz si exemple concrete, despre eliberarea de traume si despre vindecarea profunda a spiritului.
Corpul incearca adesea sa ne vorbeasca, sa ne spuna o poveste: propria poveste, uitata de noi. In strafundurile lui, el pastreaza amintirea unor suferinte si traume din copilaria timpurie, din viata intrauterina, uneori chiar din istoria parintilor si a stramosilor. Imprimate in muschi, tesuturi si in carne, aceste dureri rasuna in organism si ies la suprafata de-a lungul vietii.
Cine este autoarea?
Myriam Brousse este fondatoarea Scolii pentru studierea memoriei celulare, cu o experienta de peste 30 de ani in psihoterapie. Alaturi de alti cercetatori, a creat metoda de investigare bazata pe memoria celulelor, care i-a permis sa descopere originea suferintelor pacientilor si sa ii ajute sa isi identifice si sa isi atinga potentialul.
Prin cartea de fata, Myriam Brousse te ajuta sa iti identifici si sa intelegi originile propriilor suferinte, precum si tiparele inconstiente dupa care iei hotarari.
Elibereaza-te de traume actionand asupra corpului pentru a-l vindeca, iesind astfel din cercul infernal al repetitiilor, recapatandu-ti sanatatea si carma propriei vieti. CLICK AICI PENTRU CARTE
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.