Acasă Coaching Sanatate Emotii / Boli Cum sa iti exprimi gandurile, emotiile si sentimentele pentru vindecare si rescrierea...

Cum sa iti exprimi gandurile, emotiile si sentimentele pentru vindecare si rescrierea viitorului

100
0

Ganduri, emotii, sentimente, limbaj verbal si nonverbal. Toate aceste ne definesc si ne construiesc viata pas cu pas.

Pornind de la comunicarea cu semenii (in profesie, in prietenie sau afaceri) pana la relatiile familiale sau de cuplu.

Arta de a citi gandurile este un fenomen care incepe de la intelegerea corecta a legaturii indestructibile dintre minte si corp, precum si a aceleia dintre suflet si trup, partea psihica si cea biologica a omului fiind una si aceeasi.

Intr-o lume informationala, stresata si mult prea grabita, emotiile au devenit, pentru multi oameni, adevarate obstacole/inamici, sau de jena/ascunderi in calea succesului.

In aceste conditii, pentru vindecarea trecutului si rescrierea viitorului, (re)cladirea relatiei cu parintii este un proces psiho-emotional nu doar obligatoriu, ci si posibil. Asadar, cum sa iti exprimi gandurile, emotiile si sentimentele pentru vindecare si rescrierea viitorului?

“Arta de a citi gandurile” de Henrik Fexeus

Cum sa-i intelegi si sa-i influentezi pe ceilalti fara ca ei sa-si dea seama

Citirea gandurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar ca este putin diferita de ceea ce isi imagineaza majoritatea oamenilor. Aceasta carte este pe cat de bogata in informatie, pe atat de practica si utila in viata de zi cu zi!

In acest volum deosebit, sunt explicate, asadar, pe rand, cum coexista la oameni limbajul auditiv si cel vizual (voce, simturile si gandirea, vorbirea, mimica fetei, cuvintele folosite), cum utilizam limbajul corpului (mainile, ochii, anumite gesturi contraddictorii) in exprimarea anumitor ganduri si in comunicarea cu ceilalti semeni, precum si modul in care impresiile noastre vizuale ne creeaza gandurile.

Un capitol special este dedicat emotiilor si modul in care interactionam si reusim sau esuam in comunicare. Limbajul comunicarii este o actiune complexa iar arta de a citi gandurile are la baza si utilizarea limbajului verbal potrivit (cuvintelor, imagini vizuale) pentru preluarea cu succes a conversatiei.

Cine este autorul cartii?

Henrik Fexeus are mai multe formari in comunicare si abilitati mentale, NLP si hipnoza. A scris sase carti care au fost traduse in 20 de limbi. A produs si gazduit un show de succes pentru Televiziunea Suedeza, „Mind Storm”. Organizeaza si sustine conferinte pe tema citirii gandurilor, comunicarii nonverbale, limbajului trupului, precum si a tehnicilor de manipulare si infl uenta psihologica in mass-media, publicitate, propaganda.

Cum te ajuta cartea?

Cu instrumentele pe care le ofera aceasta carte, vei afla imediat ce gandeste si simte cealalta persoana si vei putea sa-i influentezi gandurile si sentimentele. Cand vei observa expresiile afisate pe fata sa, ii vei descifra emotiile. Vei putea detecta imediat orice lipsa de onestitate sau minciuna. Vei invata sa fii atent la modul in care ceilalti isi folosesc limbajul corpului si vocea atunci cand comunica.

Folosind acelasi limbaj al corpului si acelasi ton al vocii ca interlocutorul tau, vei obtine intotdeauna o comunicare limpede si o intelegere precisa a lucrurilor pe care doresti sa le impartasesti: la o intalnire romantica, la un interviu pentru angajare sau in familie.
Cartea are multe exercitii, usor de aplicat, si exemple practice, intalnite in viata de zi cu zi. Asadar, un ezita sa devii un detector de minciuni umane si un maestru in ceremonia de citire a gandurilor interlocutorilor tai! CLICK AICI PENTRU CARTE

“Cum sa ne exprimam emotiile si sentimentele”

de Cristophe Andre si Francois Lelord

O carte exemplar de bine scrisa si de utila pentru fiecare dintre noi. Pentru ca emotiile fac parte din viata noastra zilnic, ne construiesc din toate punctele de vedere si ne influenteaza traiectoria vietii in mod permanent.

Principalele emotii umane (Furia, Invidia, Bucuria/Buna dispozitie/Fericirea, Tristetea,  Rusinea, Gelozia, Frica) sunt analizate pe larg, fiecare intr-un cpitol separat, astfel incat cititorii sa inteleaga perfect semnificatia lor in viata de zi cu zi si modul cel mai potrivit de a le face fata.

Cine sunt autorii cartii?

Francois Lelord este psihiatru si psihoterapeut, format la Paris si Los Angeles, dupa care a lucrat in China, Vietnam si Thailanda.

Christophe Andre este psihoterapeut si medic psihiatru la Spitalul Saint-Anne din Paris, profesor la Universitatea Paris X si autor al unor carti de mare succes international.

Cartea beneficiaza de o analiza competenta a emotiilor si sentimentelor prin detalieri foarte exacte ale cauzelor, reactilor pe care le declanseaza in viata individuala sau in societate, autorii reusesc sa faca aceste subiecte mult mai accesibile si mai usor de inteles.

Cum te ajuta cartea?

De multe ori ne intrebam: La ce bun emotiile? La ce bun sentimentele? De cate ori nu ati avut impresia ca furia, frica, invidia, tristetea v-au impiedicat sa stabiliti contacte normale cu cei din jur, sa obtineti un post mai bun sau un salariu mai mare, sa treceti mai usor peste inerentele suparari si necazuri? Si de cate ori oare fericirea, iubirea nu v-au fost depline? Iar bucuriile marunte, dar necesare, ale vietii nu au trecut de prea multe ori pe langa dvs. fara sa le puteti aprecia?

Pentru noi toti, aceasta carte speciala ne ofera raspunsuri si sfaturi pentru umanul din noi, pentru reintoarcerea la viata traita pe deplin. Si, cu ajutorul exemplelor, citatelor, asocierile cu diferiti filozofi sau referirile la diferite filme, inveti, pas cu pas cum sa convietuiesti cu propriile-ti emotii, cum sa le stapanesti si sa le ancorezi in realitatea cotidiana astfel incat sa atenuezi conflictele si sa iti creezi destinul de viata dorit de tine. CLICK AICI PENTRU CARTE

“Te detest, te iubesc” de Isabelle Filliozat

Cum sa reparam relatia cu parintii nostri

O carte complexa, care necesita rabdare, sinceritate si dorinta de vindecare din partea cititorului!

Pentru ca e ca si cum te-ai duce in terapie psihanalitica. Trebuie sa analizezi tot trecutul, lucru care poate fi coplesitor. Si exista si posibilitatea de a descoperi probleme acolo unde nu credeai ca sunt. Daca ai ajuns intr-un moment al vietii in care iti dai seama cum si-au pus amprenta relatiile cu parintii din copilarie asupra relatiilor semnificative prezente, este foarte bine. Cu alte cuvinte, esti pe drumul cel bun, dar e un drum dificil de parcurs.

Cine este autoarea cartii?

Isabelle Filliozat este psihoterapeuta, fondatoare a abordarii empatice integrative. In prezent lucreaza cu parinti in cadrul Atelierelor Filliozat si pregateste specialisti in domeniu.

Realitatea este ca aceasta relatie complexa, dintre noi si parintii nostri si cum san e confruntam cu adevarul nu este usor de vindecat, dar nici imposibil.

Cum sa-i spui mamei tale ca te plictiseste cand te suna zilnic sa-ti povesteasca „noutatile” din cartier? Cum sa-ti ierti tatal acum, la batranete, pentru tot raul pe care ti l-a pricinuit in copilarie? Relatia cu parintii nostri este cea mai veche relatie pe care o cunoastem, fiind marcata, de obicei, de iubire reciproca, dar adesea si de o seama de resentimente. Alegem sa nu-i judecam pe parinti sau sa afisam o iertare de fatada. Relatia sufera, insa, prin lipsa de autenticitate. Atunci cand ranile sunt ascunse, supurande inca, atunci cand emotiile au ramas neexprimate si furia mocneste in adancuri, iertarea nu este posibila.

Cartea analizeaza teme precum: Abuzul de putere, Violul, Insultele, criticile si devalorizarile, Ranile „gratuite”, Loviturile, Interdictiile si directivele, Alcoolismul, tulburarile psihice, parintii nelinistitori, Nevoile ignorate, Secretele si lucrurile nerostite, Complicitatile, Proiectiile, Capcanele inconstientului, Sentimentul de culpabilitate al mamelor, Pozitia inconfortabila a tatilor, Furia reparatoare, Cand parintii nu asculta furia, „E pentru binele tau”, Datoria de recunostinta, Cum sa ne vedem ranile ca pe niste simptome, De la furia agresiva la furia constructiva, Cum sa renuntam la idealizare, Dependenta, Cum sa le intoarcem spatele parintilor, Cum sa ne parasim parintii, Cum sa ne acceptam durerea, Cum sa-l iubim pe copilul din noi, Cum sa ne eliberam de ura.

Este necesar un travaliu interior prin care, sub eventuala indrumare a psihoterapeutului, reusesti sa-ti recunosti si sa-ti eliberezi propriile emotii, ajungi sa-l privesti cu empatie pe copilul care ai fost candva, pentru ca, in cele din urma, sa te poti intoarce spre parintii tai, capabil de o reconciliere adevarata.

In aceasta carte, Isabelle Filliozat ne propune o dubla calatorie: spre trecut si totodata spre viitor, invatandu-ne ca sunt posibile vindecarea trecutului si rescrierea viitorului, (re)cladirea relatiei cu parintii, astfel incat sa devina autentica, profunda si vie. CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.