Acasă Psihogenealogie & Constelatii Psihogenealogie 3 carti minunate despre psihogenealogie si relatiile financiare din familie

3 carti minunate despre psihogenealogie si relatiile financiare din familie

5324
1

Te-ai intrebat vreodata de ce unii semeni reusesc fara prea mare efort, in timp ce altii inoata contra curentului intreaga lor viata? De ce banii vin mult mai usor la unii oameni, in timp ce tu te stradui din greu sa-i aduni? De ce atunci cand reusesti sa ai bani si succes, se intampla ceva care da peste cap totul si o iei din nou de la zero? Te-ai gandit vreodata care sunt motivele pentru care portofelul iti este mereu gol? Aici, psihogenealogia are un rol fundamental, te ajuta sa intelegi ce se intampla si ce ai de facut. Iti venim in ajutor cu 3 carti minunate despre psihogenealogie si relatiile financiare din familie.

“Ma doare portofelul” de Marie-Noëlle Maston Lerat

O perspectiva psihogenealogica asupra banilor si a succesului

Conform specialistilor, gandirea si atitudinea ta fata de bani iti determina succesul sau esecul tau in viata. Dar, daca totul ar fi doar atat (gata, am gasit vinovatul), ar fi (inca) superOK. Insa, problema este mult mai complicata. Pentru ca tu faci parte dintr-un proces transgenerational si mostenesti de la stramosii tai atat caracteristici fizice cat si genetice. Legaturile cu acestia este legata de genealogie, dar si de psihologie, numita psihogenealogie.

Toate experientele si emotiile strabunilor nostri sunt inmagazinate in memoria celulara si trec din creier in creier, de la o generatie la alta, pana se gaseste o solutie. Purtam in noi toate dramele, abuzurile, ranile si experientele familiei noastre, fara ca macar sa fi asistat la ele. Suntem o carte de istorie a familiei din care facem parte. Nu suntem doar o parte a arborelui genealogic, ci suntem insusi arborele.

Cine este autorul?

Marie-Noëlle Maston Lerat este psiholog clinician de peste douazeci si cinci de ani. Este specializata in psihogenealogie si haptonomie, la care apeleaza in calitate de psihoterapeut, terapeut formator si conferentiar.

Cum ne ajuta cartea?

Cartea este foarte bine documentata si bine scrisa, din perspectiva unui psihoterapeut cu experienta si multa cunoastere in domeniul psihogenealogiei. Cititorul este ajutat sa-si faca arborele de familie si sa-si descopere, pas cu pas, elementelor care ii conditioneaza raportul cu banii si succesul.
Lucrarea, scrisa pe un ton accesibil, este si rezultatul a mii de ore de truda cu pacientii, astfel incat, psihoterapeutul stie, cu atentie si delicatete, sa interpreteze mesajele implicite exprimate la nivelul descendentei si arata felul in care acestea ne influenteaza raportul cu banii. Explicatiile sunt insotite de cazuri reale si exercitii practice menite sa inlature aceasta conditionare atunci cand o persoana intra intr-o spirala a esecului. CLICK AICI PENTRU A COMANDA CARTEA ONLINE

“Ma dor stramosii”

de Patrice Van Eersel si Catherine Maillard

Psihogenealogia sau cum sa ne schimbam viitorul cunoscandu-ne trecutul

Este esential sa ne cunoastem familia din care provenim. In loc sa fugim de ea, mai bine sa o exploram, sa o investigam, sa cautam secretele nedezvaluite, evenimentele si temerile prin care stramosii nostri au trecut. Sa cautam sa intelegem lumea emotionala a acestora. Doar cunoscand ce rani-fantoma sangereaza in noi, le putem vindeca. Iar vindecand noi ceva, intregul arbore genealogic se bucura de o transformare benefica.

Aceasta carte are o valoare deosebita. Cei mai importanti reprezentanti ai unui nou curent in psihoterapie, psihogenealogia, raspund unor intrebari fundamentale ale umanitatii: Cum ne eliberam de scenariile familiale negative? In ce masura iubirile, revoltele, deznadejdile vietii noastre repeta trairile si alegerile inaintasilor nostri?
Unul dintre cei doi autori, Patrice Van Eersel, jurnalist si scriitor francez de prestigiu (co-fondator al ziarului Libération), exploreaza cu pasiune la granitele cunoasterii umane, marile mistere ale omenirii: nasterea, moartea, inconstientul uman, legatura omului cu natura si cu Dumnezeu.

In aceasta lucrare, i se dezvaluie cititorului faptul ca o parte semnificativa a nevrozelor si problemelor cu care ne confruntam repeta nevrozele si problemele altor membri ai familiei – parinti, unchi, bunici sau chiar stramosi mai indepartati. Constientizarea faptului ca printr-o fidelitate inconstienta fata de familia de origine putem face alegeri care nu ne apartin intru totul, este o descoperire eliberatoare. Nu suntem condamnati sa repetam vietile parintilor si bunicilor nostri. Avem libertatea de a alege. VEZI CARTEA AICI

“Banii in cuplu si in familie”

de Marie-Claude Francois-Laugier

Carui fapt se datoreaza relatia ta atat de dificila cu banii?

Sa fie de vina salariul mic sau criza economica?

Munca gratuita este cea corecta? Care sunt mijloacele prin care putem sa ne detasam de bani?

Transformand in mod pozitiv influentele negative din istoria noastra familiala, cartea analizeaza urmatoarele aspecte de care e bine sa tii cont in viata de cuplu si in familie, precum:

  • modul in care percepi banii la nivel intim si asupra istoriei personale cu banii
  • un subiect delicat, dar necesar: din primii ani ai copilariei, in ce fel modelele parentale ne pot marca pe viata
  • dorinta de putere, frica de bani, dorinta de afirmare personala si dependenta de bani
  • cum apar problemele la varsta adulta
  • ce se intampla atunci cand, intr-un cuplu, un partener vrea sa-l faca pe celalalt sa „plateasca“, sau cand unul castiga mai mult, ori cand cuplul se destrama
  • problemele legate de mosteniri, dar si despre rolul pe care il joaca banii in relatiile dintre parinti si copii
  • cumparatorii compulsivi si impatimitii jocurilor de noroc
  • impulsurile ce stau la baza anorexiei financiare sau a spiralei cumparaturilor si datoriilor.

Prin urmare, cauza reala este chiar in tine, in gandirea si atitudinea ta fata de bani. Evident, ambele isi trag radacina din arborele tau genealogic. Nu exista reteta ideala de gestionare a banilor in cuplu si in familie, dar exista – prezentate in cartea de fata – metode cu ajutorul carora sunt sanse mai mari sa nu apara conflicte financiare. CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.