In dinamica vietii moderne de azi, descoperirile stiintifice din domeniul sanatatii vizeaza abordarea pacientului pe multiple planuri ale existentei sale, fapt care conduce adeseori la vindecare. Metodele medicale clasice sunt obligatoriu sustinute de terapii alternative revolutionare, care dezvaluie cauzele adevarate ale bolilor si aduc solutii reale de insanatosire.
Despre toate acestea si multe altele, in aceste 3 carti unice despre vindecare, pe baza descoperirilor stiintifice recente.
“Ma vindec” de Anne Ancelin Schutzenberger
Ghid in ajutorul bolnavilor de cancer
Psihoterapeut, analist de grup si specialist in psihodrama, inventatoare a conceptului de psihogenealogie, Anne Ancelin Schutzenberger este pioniera acestui domeniu in psihoterapie.
Lucrand indeaproape cu bolnavii al caror proces de vindecare a decurs foarte bine ori care s-au insanatosit in mod miraculos, Anne Ancelin Schützenberger a elaborat o metoda de ingrijire complementara fata de abordarea medicala clasica.
Metoda ei este axata pe abordarea fiintei umane ca intreg, folosind in principal, pe langa ingrijirile medicale primite, intelegerea contextului si a mediului familial, gestionarea stresului, relaxarea, vizualizarea si analiza mecanismelor inconstiente ce au dus la imbolnavire sau care saboteaza procesul de vindecare.
Citind aceasta carte, vei primi raspunsuri la intrebari precum:
- De ce apare cancerul?
- Cum putem scapa de el atunci cand mobilizam in acest scop toate fortele medicale, dar si psihice si mentale?
- Prin ce se deosebesc persoanele care supravietuiesc de cele care mor, avand acelasi diagnostic si acelasi prognostic?
Autoarea pune accent pe vindecarea de o boala grava, care necesita nu numai supraveghere medicala, ci si existenta dorintei de a trai a pacientului si revigorarea puterii sale de insanatosire. Iar pacientul, in conceptia psihanalistei Anne Ancelin Schutzenberger, isi poate reactiva mecanismul de autoreparare al propriului organism. Subiecte precum: regresia cancerelor mortale, psihogenealogie, remisiile spontane, relatia corecta medic-pacient si multe altele, analizate din prisma psihoterapiei moderne, fac din aceasta carte o lectura indispensabila pentru toti cei care vor sa inteleaga pe deplin cauzele propriei boli si ce pot face ca sa traiasca – singuri sau alaturi de medic, psihoterapeut si familie. VEZI AICI CARTEA
“Creierul din burta” de Fabrice Papillon si Heloise Rambert
Descoperiri stiintifice recente si sfaturi practice pentru o sanatate mai buna
Creierul din burta, sau cel de-al doilea creier, este reprezentat de sistemul nostru digestiv, care este mult mai complex si are un rol mult mai avansat decat se crede. In plus, activitatea burtii ar influenta personalitatea si alegerile noastre, facandu-ne, dupa caz, timizi sau curajosi. Aceste descoperiri dau mari sperante din punct de vedere terapeutic. Exista indicii ca boli grave precum sindromul Parkinson s-ar naste si s-ar dezvolta in creierul de jos inainte de a-l afecta pe cel de sus.
Volumul de fata vorbeste despre intreaga complexitatea acestui creier din burta care afecteaza sanatatea si viata noastra cotidiana. Ceea ce este foarte interesant este faptul ca cercetarile ultimilor ani au aratat faptul ca in intestinul subtire exista tesut neuronal sau faptul ca acest creier din burta secreta si o mare parte de serotonini sau dopamini, substante psihoactive necesare functionarii corecte a corpului nostru.
Citind aceasta carte, vei primi raspunsuri la teme precum:
- Ce anume avem in burta
- Burta si medicina de maine
- Sistemul nervos enteric si boala
- Oportunitatea unor regimuri alimentare si metode terapeutice (administrarea de probiotice, tipuri de respiratie, metode de masaj abdominal si hipnoza)
- Alaptarea, ce efect are laptele matern sau, dupa caz, laptele praf asupra nou-nascutilor.
De asemenea, cei doi autori, Fabrice Papillon (jurnalist specializat pe subiecte stiintifice si producator de filme documentare) si Héloïse Rambert (doctor in farmacologie si realizator de emisiuni stiintifice, difuzate in special pe postul de televiziune France 5) analizeaza aceste descoperiri fascinante si ne propun o serie de sfaturi practice pentru a ne ajuta sa ne intelegem mai bine organismul si sa ne controlam starea de sanatate. CLICK AICI PENTRU CARTE
“Puterea emotiilor” de Christian Boukaram
Un ajutor in prevenirea si vindecarea cancerului
Genetica, epigenetica, neurologia, biologia, fizica cuantica si psihologia sunt domenii in care s-au facut progrese spectaculoase, permitandu-ne in prezent sa privim dintr-o perspectiva noua viata si boala. Realitatea ultimelor decenii ne-a aratat ca un numar din ce in ce mai mare de bolnavi de cancer sfideaza toate prognosticurile negative si incep sa se vindece. Sa fi descoperit ei oare o parte a ecuatiei acestei maladii cumplite, pe care stiinta inca o ignora?
Dr. Christian Boukaram, un reputat oncolog, dar si pionierul celor mai recente descoperiri in materie de prevenire si tratare a cancerului, ne arata cum gandurile, convingerile si emotiile noastre ne pot influenta starea de sanatate.
Citind aceasta carte, vei primi raspunsuri la teme precum:
- Cum sa invatam sa ne limitam emotiile negative pentru a deveni participanti activi la propria vindecare
- Cum sa atragem spre noi vibratiile pozitive, astfel incat sa contracaram amenintarea majoritatii patologiilor oncologice
- Cum sa ne insusim si sa folosim mecanismele naturale de vindecare de care corpul nostru dispune, pentru a invinge aceasta cumplita maladie.
Fragment din cartea “Puterea emotiilor” de Christian Boukaram:
“Intr-o situatie psihologica foarte dificila, un om poate percepe mediul ca fiind ostil, fapt ce i-ar induce un sentiment de izolare de univers. Este o ruptura a legaturii care il uneste pe om de mediul sau inconjurator. Este un sentiment de separare, de alienare, de singuratate, de rivalitate sau de vid. Dat fiind faptul ca mentalul omului constituie, de asemenea, mediul inconjurator al celulei, acest SENTIMENT ar avea repercusiuni asupra celulei. Simtindu-se detasata de corp, celula ar fi determinata in mod natural sa-si schimbe identitatea si sa actioneze in mod izolat, adica in „mod canceros”.
Desi sustinuta de numeroase observatii efectuate in clinica si in laborator, aceasta abordare a fost calificata drept absurda de geneticienii care considerau ca ADN-ul este o substanta fixa si nemodulabila de mediul inconjurator. In plus, cum ADN-ul putea explica prin insasi existenta sa „secretul vietii”, se presupunea ca toate elementele personalitatii si ale mentalului ar trebui sa fie inscrise in acelasi mod in genom. Daca totul este continut in ADN, atunci, in mod inevitabil, toate aceste conceptii nonmaterialiste sunt niste baliverne!” CLICK AICI PENTRU CARTE
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.